eticaret sitesi kurmak ve yönetmek
1.) e-ticaret sitesi kurmak için pazar araştırması
Öncelikle eticaret sitesi kurmak isteyenler için pazar araştırması yapmaları gerekmektedir. eticaret sitesi kurmak isteyen kişiler genelde yaşadıkları bir alış veriş tecrübesinden yola çıkarak, akıllarına gelen en parlak fikir ile bir eticaret sitesi kurmak isteyebilirler. Bu durumda yapmanız gerekn ilk iş eticaret sitesi kurmak istediğiniz sektör ile ilgili pazar araştırması yapmak olacaktır.
Ürün tedariğini nereden yapacaksınız?
Ürün fiyatları internetten satış için uygun mu?
Kargo dahil fiyatlar piyasa fiyatları üzerinde kalıyor mu?
Rakip eticaret siteleri kimler, rakiplerin güçlü ve zayıf yönleri neler?
2.) Satışınız için en uygun eticaret paketleri fiyatları hakkında bilgi edinmek ve e-ticaret sistemini seçmek
Tüm tedarik süreçleri ve piyasa araştırması yaptıktan sonra , ürün veya hizmetlerinizi satacağınız eticaret sitesi paketleri veya yazılımı hakkında araştırma yapıp bütçenize uygun en fonksiyonel ve iş gören en ucuz eticaret sitesini araştırmaya başlamak. eticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin öncelikle kaçındıkları şey eticaret sitesine para yatırmaktan kaçmak olmaktadır. Çünkü yapacakları işin tutup tutmayacağı hakkında herhangi bir fikri ve iş stratejisi olamayan kişiler, batık para olarak gördükleri eticaret yatırımlarını oluşacak herhengi bir zarar anında en az hasarla atlatmak isteceklerinden , düşük bütçelerle bu işe girmektedirler. Ve bu ilk yapılan hatalı hareket olmaktadır.
- Öncelikle eticaret konusunda bilgi birikimi yada tecribesi olan kişileri bulun ve bu kişilerden danışmanlık almaya çalışın.
- Odaklandığınız eticaret sektörüne en uygun olan yazılım için gerekli şartları belirleyin.
- Sistemin çalışması için gerekli alt yapıları ( stok, muhasebe ve entegratör programlar) ile ilgili bilgi edinin.
- Satın alacağınız e-ticaret sisteminin mobil uyumlu ve google dostu olmasına özel gösterin.
- eticaret sitesi Mobil uygulamaları olmalı mı? Müşteri kitlenize göre karar verin.
- Ödeme sistemleri alt yapısı gelişmiş ve uyumlu , eticaret alt yapısı gereksinimleri nelerdir iyi araştırın.
3.) Mesele Eticaret sitesi kurmak değil , eticaret sitesi kurulduktan sonra destek almak ...
eticaret sitesi kurmak kolay, fakat kurulum aşamasından sonra eticaret sitesini yönetmek ve iş yaptırmak için desteğe ihtiyacınız olacak. Eticaret paketlerini iyi araştırın ve sürekli destek alabileceğiniz bir eticaret paketini seçin.
4.) E-ticaret sitesi kurulumu için profesyoneller ile çalışın
eticaret sitesi kurmak bu kadar zor bir süreç mi? İlk etapta evet, aynı yeni doğmuş bir bebeğe davranır gibi davranmanız gerekli. Kuracağınız ve aldığınız eticaret paketini profesyonel kişilerden alacağınız destek ile profesyonel hale getirebilirsiniz. Unutmayın ilk eticaret satışınızı belirleyecek ve müşterinizi satışa ikna edcek olan , eticaret sitenizin ne kadar profesyonel göründüğüdür.
5.) Eticaret sitesini yönetmek
eticaret sitesini yönetmek için sadece bu iş ile ilgilenecek bir personel alın ve bu personele dijital medya pazarlama eğitimi alacak şekilde bir kurgu yapın. eticaret sitesi kurmak isteyen kişi eleman alacak durumda değilse, kendisi bu eğitimleri almalı ve sadce eticaret sitesi ile ilgilenmelidir. Başarının yolu odaklanmaktan geçer.
6.) Ödeme sistemleri ve Kargo Anlaşmaları
eticaret sitesi kurarken dikkat edilecek hususlardan birisi de ödeme sistemleri ve kargo anlaşmalarıdır. İsterseniz bireysel olarak tek tek bankalara başvuru yapıp, uzun ve meşakkatli bir süreci yorucu bir şekilde yaşayarak bankaların sanal pos anlaşmalarını yapabilirsiniz. Yada hazır ödeme sistemleri içerinde seçeceğiniz bir eticaret ödeme sistemleri hazır yazılımlarını alarak hemen internetten satışa başlayabilirsiniz.
Kurumsal markalardan alacağınız eticaret paketleri ile kargo anlaşmalarını bu firmalar üzerinden yapabilirsiniz.
7.) Şirket Kurulumu ve Mali müşavir Hizmetleri
Şirket kurma işlemleri genellikle şirket kurma aşamasına gelene kadar en kolay etap olarak kabul edilebilir. Şirket kurumu ortalama bir hafta, on gün içinde gerçekleşir. Şirket kurma aşamasına gelmeden önce kuracağımız şirketin türüne göre belirli bir sermayenizin olması gerekiyor. Bu sermaye tamamen açacağınız şirket tipine göre değişiklik gösterecektir. Şirket tipine karar verip yatırımlarınızı ona göre finanse etmeniz gerekiyor. Şirket türünü seçtikten sonraki aşama olarak iki adet tescil işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunlardan ilki Ticaret Odası’na kayıt yaptırmak olup, ikinci tescil işlemi ise vergi dairesinde mükellefiyet açtırmak olacaktır.
Şirketinizin adresini belirledikten sonra kira kontratı işlemlerini de halletmelisiniz. Bir şirketiniz varsa eğer bir şirket sözleşmeniz de mutlaka olmalıdır. Şirket ana sözleşmesi MERSİS üzerinden hazırlanacaktır. Bu süreçte mali müşavirinizle her aşamanın üzerinden geçilmesi önerilir. Bütün bu işlemlerin ardından noterde halledilmesi gereken diğer prosedürlere geçiş yapmalısınız.
Noterde onaylatmış olduğunuz ana sözleşme ve sistemden alınan potansiyel vergi numarası ile bankada açmış olduğunuz şirket üzerine hesap açmanız gerekmektedir. Şirket müşaviri artık gerekli evrakları dosyalayıp Ticaret Odası’na başvuruda bulunabilir. Bu aşamadan sonra ikinci bir noter ziyareti daha gerekecek bu da kurulan şirketin imza sirkülerini hazırlatmak için imza atılmasını gerektiren bir adım olacaktır. Son olarak şirketinizin mali müşaviri onaylı resmi defterlerini Ticaret sicilden teslim alıp vergi dairesi kaydı için dilekçe ile başvurarak şirketinizin vergi levhasını oluşturacaktır. Vergi dairesi, şirketinizin bulunduğu adrese yoklama memuru gönderip, yoklama memuru şirket adresini ziyaret edecek ve yoklamada sizin bulunmanızı ve imzanızı isteyecektir. Yoklama memuru geldiğinde sizi adreste bulamazsa tekrardan yoklama talebinde bulunulması gerekmektedir.
Şirket Kurulumu ve Mali Müşavirlik Hizmetleri İçin aşağıdaki linkten detaylı bilgiler alabilirsiniz.
https://www.erolmusavirlik.com/